Social

#sanatate #casa #terapie #spatii verzi # locuinta verde # cumpararea unei case # cum sa alegi o casa

Legatura surprinzatoare intre locuitul in zone verzi si sanatatea mentala

Daca ai de gand sa te muti, cauta o casa intr-o zona imprejmuita de cat mai multe spatii verzi. Cercetatorii britanici de la Scoala Medicala a Universitatii din Exeter, Marea Britanie, au demonstrat efecte benefice surprinzatoare asupra sanatatii mentale, dupa doar trei ani de la mutarea intr-o astfel de zona.

In conditiile in care orasele tind sa fie din ce in ce mai sufocate de betoane si zone industriale care distrug putinele spatii verzi care au mai ramas, specialistii trag un semnal de alarma si amintesc de beneficiile pe care locuitul in zone bogate in suprafete verzi le are asupra sanatatii.

Studiul realizat de cercetatorii britanici si publicat in revista "Environmental Science & Technology" se bazeaza pe un experiment care a urmarit evolutia starii mentale a peste 1000 de persoane, din diverse habitate.

Cercetatorii au concluzionat ca locuirea in zone imprejmuite de spatii verzi are un efect pozitiv asupra sanatatii mentale, contribuind la combaterea depresiei si anxietatii. Potrivit acestora, oamenii care locuiesc inconjurati de spatii verzi sunt mai fericiti decat cei care sunt imprejmuiti de betoane si poluare.
 

CITESTE SI 

5 tipuri de barbati de care trebuie sa te feresti 

Nume de copii la moda in 2014 

Vedete care nu au imbatranit deloc. Afla-le secretul!


Sursa foto: Lematin.ch

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea