Social

#securitate #justitie #romania

Le Monde acuza Romania de protectie politica pentru tortionari

Cotidianul francez Le Monde, critica lipsa vointei din Romania de a condamna tortionarii securitatii. politica din Romania provine in buna parte din nomenclatura comunista si fosta Securitate, spun francezii.

" Clasa politica , provenita in buna parte din nomenclatura comunista si fosta Securitate, nu a avut niciodata vointa de a rezolva dosarele tortionarilor. Sentimentul nedreptatii continua sa-i urmareasca pe fostii detinuti politici, care cer de 20 de ani procese reale si condamnarea calailor lor", relateaza ziarul francez, citat de Romania Libera.

Afirmatiile sunt facute in cadrul unui articol despre fostul general de securitate Nicolae Plesita, care l-a angajat pe Carlos " Sacalul " pentru a lichida oponenti ai regimului Ceausescu. Plesita ar fi responsabil pentru moartea a 10.000 de partizani si pentru atentatul cu bomba de la sediul radioului Europa Libera , in 1981.

Publicatia noteaza ca urmarirea penala a generalului a incetat si primeste o pensie de 1.500 de euro, in timp ce fostele sale victime traiesc numai din venituri de 150 de euro pe luna.


 

  •   2009-10-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

C.R.

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii