Social

#securitate #justitie #romania

Le Monde acuza Romania de protectie politica pentru tortionari

Cotidianul francez Le Monde, critica lipsa vointei din Romania de a condamna tortionarii securitatii. politica din Romania provine in buna parte din nomenclatura comunista si fosta Securitate, spun francezii.

" Clasa politica , provenita in buna parte din nomenclatura comunista si fosta Securitate, nu a avut niciodata vointa de a rezolva dosarele tortionarilor. Sentimentul nedreptatii continua sa-i urmareasca pe fostii detinuti politici, care cer de 20 de ani procese reale si condamnarea calailor lor", relateaza ziarul francez, citat de Romania Libera.

Afirmatiile sunt facute in cadrul unui articol despre fostul general de securitate Nicolae Plesita, care l-a angajat pe Carlos " Sacalul " pentru a lichida oponenti ai regimului Ceausescu. Plesita ar fi responsabil pentru moartea a 10.000 de partizani si pentru atentatul cu bomba de la sediul radioului Europa Libera , in 1981.

Publicatia noteaza ca urmarirea penala a generalului a incetat si primeste o pensie de 1.500 de euro, in timp ce fostele sale victime traiesc numai din venituri de 150 de euro pe luna.


 

  •   2009-10-12
  •  

Articol scris de

C.R.

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.