Social

Laptele congelat, greu digerabil

Va r
aspunde Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi , directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Mihai, Bucuresti: Am un baiat de un an si doua luni care a fost trecut de curand pe lapte de vaca . Obisnuim sa luam lapte de la tara si sa-l congelam, inainte de a-i da celui mic. Daca cel mic mananca lapte de la tara este important sa va asigurati ca vaca este sanatoasa si ca mulsul se desfasoara in conditii igienice. In plus, laptele poate fi de slaba calitate daca vaca nu este hranita corespunzator. Nu este tocmai indicat pe caldura sa transporti laptele. Daca vaca este sanatoasa si mulsul se desfasoara in conditii de igiena , bacteriile care se intalnesc in mod natural in lapte nu se vor multiplica timp de 20 de minute. Pe caldura, la fiecare alte 20 de minute, bacteriile cresc exponential . Mai indicat este un lapte pasteurizat sau UHT care sunt foarte sigure. Si laptele integral e bun, dar nu semidegresat sau degresat. Dupa ce l-ai deschis, pastreaza-l la frigider o zi, maximum doua. Cat despre congelare , aceasta nu afecteaza proprietatile nutritive, dar s-ar putea sa destabilizeze laptele, adica sa se separe grasimile de apa. Laptele este o emulsie, un amestec de grasimi si proteine in apa. Grasimile raman in aceasta emulsie atata timp cat exista un echilibru natural, altfel se branzeste, e apos. Daca se intampla acest lucru, atunci este mai greu digerabil. (continuarea in Evenimentul Zilei) Daca vrei sa afli mai multe metode de a-ti mentine sanatatea si frumusetea aboneaza-te la newsletterul Sanatate.acasa.ro
  •   2007-08-21
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii