Social

#boli degenerative #tratament genetic #tinerete fara batranete #secret tinerete #intinerire

La un pas de nemurire! A fost descoperit secretul tineretii vesnice

Ceasul biologic al oamenilor poate fi controlat cu ajutorul geneticii, sustin echipele de cercetatori ale Universitatii Stanford si Institutului Metodist de Cercetare din Houston. Savantii si-au indreptat atentia asupra proceselor degenerative la nivelul cromozomilor gasind o metoda de a intineri celulele.

Cheia nemuririi pare sa conste in alungirea telomerilor, regiunile de la capatul cromozomilor, care sunt supusi unui proces de degradare odata cu inaintarea in varsta. Deocamdata, oamenii de stiinta americani au efectuat teste pe celule vii, procedura fiind declarata un real succes.

"Am reusit sa prelungim telomerii umani cu pana la 1.000 de nucleotide, dand inapoi ceasul biologic cu echivalentul a multi ani din viata unui om", a declarat Helen Blau, profesor la Universitatea Stanford. Tehnica ar putea fi o solutie pentru pacientii afectati de bolile degenerative cu o evolutie rapida, cum ar fi cazul distrofiei musculare Duchenne, dar si pentru a realiza visul de "tinerete fara batranete"al umanitatii.

Sursa foto: pureskin.es
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea