Social

#scoala #elev #gripa porcina

La trei cazuri de gripa porcina, se inchide scoala

Daca trei elevi din aceeasi scoala sunt infectati cu virusul A/H1N1, aceasta va fi inchisa pentru sapte zile pentru a impiedica raspandirea gripei porcine.

Daca un singur elev se imbolnaveste in urma contractarii virusului, clasa in care invata va avea liber o saptamana, au hotarat oficialii Ministerului Sanatatii.

"Cadrele medicale vor asigura triajul elevilor in primele trei zile de la inceperea scolii . Copiii sau parintii vor fi intrebati daca s-au intors in ultimele sapte zile dintr-o tara cu cazuri de gripa noua si, daca prezinta si semnele bolii, copiilor nu li se va da voie in clasa", a explicat pentru Evenimentul Zilei Angelica Tilica, sefa Serviciului de Igiena Scolara din cadrul Directiei de Sanatate Publica.

Daca profesorii prezinta semne de boala , ei au obligatia sa anunte conducerea scolii si de a merge la medicul de familie. 

In primele doua saptamani de la inceperea anului scolar, parintii vor fi chemati la scoala pentru sedinte in care vor fi informati despre pericolele gripei porcine. Elevii vor putea sa afle simptomele si riscurile bolii in cadrul unor ore speciale de dirigentie .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea