Social

#kosovo. emlema #stat #independenta #pasaport

Kosovo a eliberat miercuri primele pasapoarte cu emblema noului stat

Guvernul kosovar a eliberat primele pasapoarte cu emblema noului stat, la mai mult de cinci luni dupa ce liderii albanezi au declarat independenta acestui teritoriu, administrat pana atunci de ONU, scrie NewsIn.

"Este o zi istorica pentru tara noastra si pentru toti cetatenii din Kosovo ", a declarat premierul kosovar Hashim Thaci , intr-o ceremonie la Pristina, unde a inmanat unei femei primul pasaport kosovar.

Coperta pasaportului este albastra si are stema noului stat kosovar. "Ne consolidam statul, iar ziua de astazi marcheaza secesiunea totala a cetatenilor din Kosovo", a subliniat el. "Incepand de astazi, cetatenii din Kosovo au propria lor identitate, cea a Republicii Kosovo", a adaugat Thaci.

Liderii albanezi din Kosovo au proclamat indepednenta acestui teritoriu la 17 februarie. Pana in prezent, independenta statului Kosovo a fost recunoscuta de circa 40 de state, majoritatea membrelor UE si Statele Unite.

Serbia, sustinuta de aliatul traditional Rusia, respinge categoric aceasta independenta, considerand Kosovo leaganul istoric si cultural al istoriei sarbe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea