Social

#amnistitie #declaratii Klaus Iohannis #sedinta guvern #klaus iohannis #gratiere

Klaus Iohannis a declarat ca nu se modifica Codul Penal privind gratierea

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, participa astazi la o sedinta de guvern. Inainte de aceasta, presedintele urmeaza sa aiba o discutie cu seful Executivului si cu ministrul Justitiei, Florin Iordache.

 

Inainte de sedinta Klaus Iohannis a declarat ca a primit asigurari din partea premierului ca nu va pune pe ordinea de zi suplimentara modificarea Codului Penal si ordonanta privind gratierea.

"Cunoasteti povestea ca este un elefant in incapere, dar nu-l vedem. Sunt doi elefanti - ordonanta de gratiere si ordonanta de modificare a codurilor penale. Evident, ca si despre acestea am discutat cu domnul prim-ministru mai dimineata, iar domnia sa mi-a spus ca discutia avusese loc deja cu anumiti colegi din Guvern si ca nu va fi pusa pe ordinea de zi suplimentara aceste doua chestiuni privind gratierea si modificarea codurilor. De asemenea, subliniez si sper sa fiu in asentimentul domnului prim-ministru s-a angajat ca aceste chestiuni sa nu fie bagate peste noapte in nicio sedinta de guvern, ci imediat ce documentele vor fi clarificate, evident sub conducerea ministrului Justitiei, a doamnei ministru de Interne si a doamnei ministru delegat pentru Afaceri Europene, sa fie puse in transparenta, adica, mai clar, sa fie date spre consultare tuturor entitatilor prevazute de lege", a declarat presedintele Klaus Iohannis, potrivit mediafax.ro.

Seful statului a adaugat ca este obligatoriu ca Guvernul sa respecte aceste chestiuni.

"Inainte sa ajung eu la Guvern, domnul prim-ministru analizase cu maxima responsabilitate aceste chestiuni si asa a fost posibil ca in 20 de minute sau cat am stat noi doi impreuna sa ajungem la consens, fiindca amandoi si, evident, toti membrii Guvernului, dorim sa consolidam statul de drept si atunci o parte importanta este respectarea normelor si, nu in ultimul rand, respectarea romanilor si a asociatiilor si a societatii civile care, cu totii, va asigur, sunt foarte interesati de aceste spete", a adaugat seful statului.

Interventia sefului statului a venit dupa ce premierul a evitat sa vorbeasca explicit despre cele doua ordonante. Initial, Klaus Iohannis a spus in debutul sedintei ca a avut o intrevedere cu premierul Sorin Grindeanu, pe care l-a rugat sa prezinte concluziile discutiei dintre ei.

"Avem o ordine de zi care a fost publicata, ordinea de zi pe care fiecare dintre dumneavoastra o aveti in mapa. Ca sa inlaturam orice fel de lucruri pe care le-am vazut aparand in spatiul public, asa cum l-am infomat pe domnul presedinte in discutia avuta, noi discutam despre lucruri care se afla pe ordinea de zi, ceea ce nu inseamna ca tot conform prevederilor constitutionale si a atributiunilor pe care Guvernul le are, in perioada imediat urmatoare toate lucrurile pe care ni le propunem sa le facem si noi, si Parlamentul, sa le putem adopta in sedintele de Guvern. Asa ca tot ceea ce e trecut pe ordinea de zi o sa discutam punct cu punct. In general sunt lucruri legate de constructia bugetara a legii bugetului, pentru adoptarea unor OUG si a unor HG. De asemenea, e o HG pentru data de 23 ianuarie ca zi libera, astfel incat sa se faca legatura si cu 24. Dar v-as ruga, dle ministru al Finantelor ca in aceasta perioada, dincolo de ceea ce inseamna zile libere, asa cum ne-am angajat sa trimitem legea bugetului de stat spre Parlament", a afirmat Sorin Grindeanu.

Sursa foto: moldovacrestina.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea