Social

#ger romania # cod galben de ger #prognoza meteo #meteo #ger

Jumatate de tara, sub cod galben de ger! Cand scapam de vremea rea

Romania se afla in aceste zile sub influenta unui front atmosferic de origine polara, iar temperaturile sunt extrem de scazute pentru aceasta data. Meteorologii au emis luni dimineata un nou cod galben de ger pentru jumatatea de est a tarii.

Cea mai scazuta temperatura din ţara, in noaptea de sâmbata spre duminica, s-a inregistrat la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a aratat minus 26 de grade Celsius, spun datele ANM.

Pana marti, Capitala si 26 de judete din centrul, estul si sudul tarii se afla sub Cod galben de ger, potrivit unei atentionari emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). Astfel, in Moldova, Muntenia, Oltenia si estul Transilvaniei, vremea se va mentine deosebit de rece, temperaturile diurne vor fi negative, iar dimineata si noaptea va fi ger. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -7 si -3 grade, iar cele minime se vor situa intre -20 si -10 grade, izolat mai coborate.

Judetele atentionate sunt: Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Braila, Harghita, Covasna, Brasov, Buzau, Prahova, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Arges, Olt, Dolj, Valcea, Gorj si Mehedinti. Alaturi de acestea se afla si Bucuresti.

De marti, vremea va incepe sa se incalzeasca, temperaturile vor crește chiar indraznet in a doua jumatate a saptamânii, dar mai ales in saptamâna urmatoare, potrivit meteorologilor.

Mai multe informatii despre vreme gasesti pe vremea.acasa.ro.

Sursa foto: Hepta 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea