Social

#julian assange #wikileaks #arest

Julian Assange ramane in arest

Tribunalul Westminster a decis marti ca Julian Assange , fondatorul site-ului WikiLeaks , sa ramana in arest pana la 14 decembrie, pe baza mandatului de arestare european emis de autoritatile suedeze pentru infractiunea de viol.

Avocatul lui Assange a solicitat eliberarea clientului sau in schimbul unei cautiuni, insa cererea a fost respinsa. De alftel, mai multe personaje din societatea civila si chiar si donatori anonimi s-au aratat dispusi sa ii plateasca cautiunea.

Julian Assange (39 de ani) a fost informat de judecator asupra acuzatiilor de agresiune sexuala care i se aduc. Judecatorul a afirmat ca daca fondatorul WikiLeaks va fi eliberat pe cautiune , aceasta are "mijloacele si capacitatea de a fugi".

Urmatoare audiere a lui Julian Assange va avea loc pe 14 decembrie.

Fondatorul site-ului WikiLeaks a fost arestat, marti, la Londra.  Australianul s-a prezentat de bunavoie la sediul politiei din capitala Marii Britanii, unde a fost imediat retinut.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea