Social

Joburi americane pentru studentii romani eminenti

Studentii romani pot cistiga si peste 1.200 de dolari pe luna daca vor fi selectati de angajatorii americani veniti la tirgurile de joburi organizate la Bucuresti si Cluj la inceputul lunii. Numai ca una dintre conditii este ca media generala sa fie peste 7,50.

Studentii interesati sa lucreze in Statele Unite pot participa in luna martie la Tirgurile de joburi organizate de Student Adventure la Bucuresti si Cluj-Napoca. Zece angajatori americani, din California, Florida si New York, vor veni sa contracteze tineri romani in domeniul turistic, hotelier sau show-business. Cele mai incitante joburi sint oferite in cazinourile din Nevada, California, Florida sau Missouri, unde studentii pot lucra incepind de la housekeeping pina la crupieri. Cele mai multe posturi propuse sint cele de ospatar, bucatar si om de serviciu. Joburile in parcurile de recreatie si centrele de distractie sint alte oferte, dar aici, desi munca nu este obositoare si deseori poate fi considerata ca recreatie, are un grad de responsabilitate sporit.

Student cu media peste 7,50

Tirgurile de joburi se organizeaza pe 11 martie la Bucuresti si pe 16 martie la Cluj. Intrarea la tirg este libera dupa un preinterviu de limba engleza, spune Daniel Truica, managing director la Student Adventure. Participantul trebuie sa fie student la zi sau la master, la o facultate de stat sau particulara acreditata, dar sa nu fie in ultimul an de studii. Pentru a putea fi acceptati in program, studentii in primul an trebuie sa aiba o situatie scolara foarte buna, adica media peste 9. Ceilalti studenti pot sa aiba note mai mici, dar trebuie sa depaseasca media generala de 7,50. Tinerii trebuie sa cunoasca limba engleza astfel incit sa poata conversa fara probleme.

Bacsis, cel putin 3 dolari pe ora

Daca studentul obtine un post din care se poate lua si bacsis, cum este cel dintr-un cazinou, atunci nivelul mediu de cistig va atinge 15-17 dolari pe ora. Salariul pe ora intr-un cazinou, cum este Primm Valley Casino din Las Vegas, este de 10- 12 dolari , fata de un cazino din Atlantic City, care ajunge si la 18 dolari pe ora, plus alte beneficii. Astfel, bacsisul este de la 3 dolari in sus pe ora. In schimb, un job intr-un parc de distractii aduce studentului un salariu de 6-8 dolari pe ora, cu 40 de ore de munca pe saptamina. In total, studentul poate sa primeasca peste 1.200 de dolari pe luna muncind intr-un parc de distractii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea