Social

Iuşcenko întoarce Parlamentul la popor

Preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko a anunţat organizarea de alegeri anticipate la 24 iunie, mai tarziu decat se aştepta coaliţia majoritară din Rada Supremă de la Kiev. Anunţul făcut miercuri de Iuşcenko, la televiziunea naţională, l-a determinat pe premierul Ianukovici să-şi scurteze vizita în Uzbekistan . Măsura poate fi interpretată drept un gest de reconciliere în conflictul deschis cu Ianukovici. Preşedintele a semnat decretul privind organizarea alegerilor la 24 iunie, după ce un decret similar anunţa anticipatele pentru 27 mai. În mesajul său televizat, Iuşcenko le-a spus ucrainenilor că alegerile anticipate sunt nu numai necesare, ci sunt şi singura cale de a-i responsabiliza pe politicieni în faţa electoratului. Fostul lider al Revoluţiei Portocalii din 2004 a adăugat că ucrainenii sunt adevăraţii stăpani ai ţării şi că nu va reveni asupra acestei decizii. El şi-a motivat decizia prin nevoia ca Guvernul să aibă mai mult timp pentru organizarea unor alegeri corecte. Anunţul a fost făcut cu doar cateva ore înainte de a participa la o comemorare nocturnă a catastrofei de la Cernobîl. Atat preşedintele, cat şi premierul aşteaptă verdictul Curţii Constituţionale de la Kiev, care trebuie să se pronunţe asupra legalităţii dizolvării Radei Supreme de către Iuşcenko, la începutul acestei luni.
  •   2007-04-26
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Campanie pentru cariera ei: Urmeaza-ti visul!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.