Social

IUKOS a fost declarată, oficial, în faliment

Curtea de arbitraj din Moscova a decis lichidarea judiciară a companiei petroliere IUKOS, satisfăcand cererea creditorilor, care s-au opus procedurii de însănătoşire financiară propuse de conducerea companiei şi au cerut declararea falimentului. Potrivit legislaţiei ruse, decizia Curţii poate fi contestată în termen de 30 de zile. Eduard Rebgun, actualul administrator judiciar al companiei, numit de Curte ca lichidator al companiei, a declarat că toate activele IUKOS, valorand peste 580 miliarde de ruble, vor fi scoase la vanzare. Comentand decizia Curţii de arbitraj, cotidianul "Vremia Novosti" scrie că avocaţii companiei au caracterizat procesul drept "pronunţarea sentinţei la moarte a unei companii faimoase candva" şi că lichidarea judiciară a acesteia contrazice declaraţia preşedintelui Putin, formulată cu doi ani în urmă la Taşkent, că autorităţile nu sunt interesate în falimentarea unei asemenea companii ca IUKOS. În termeni similari se pronunţă şi cotidianul "Izvestia", în opinia căruia decizia Curţii de arbitraj "a pus cruce" pe mormantul IUKOS. Presa rusă notează că printre principalii candidaţi la cumpărarea bunurilor scoase la licitaţie se vor afla companii de stat , în primul rand Rosnefti, Gazprom şi Gazprom nefti. Tim Osborne, director financiar al IUKOS, care a denunţat substratul politic al deciziei, a declarat că activele companiei se ridică la 38 miliarde de dolari şi a prevenit Curtea că sancţionează un furt de 15 miliarde de dolari, motiv pentru care se va adresa unor tribunale şi arbitraje din străinătate.
  •   2006-08-03
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.