Social

#incarcare telefon #telefon

Iti tii telefonul la incarcat toata noaptea? Nici nu iti imaginai cat de periculos este acest obicei

Daca vrei ca telefonul tau mobil sa aiba o viata cat mai lunga trebuie sa ai grija de el sa ramana intr-o stare cat mai buna, chiar daca il utilizezi zilnic. In acest sen, bateria telefonului este o parte fundamentala si este necesar sa stim cand si cum sa o incarcam. Multi oameni au obiceiul de a-si lasa mobilul la incarcat intreaga noapte, iar asta poate produce o serie de riscuri.

 

Ce se intampla daca imi las telefonul la incarcat toata noaptea

Pentru a-ti da seama cat de periculos poate fi obiceiul acesta, este necesar sa stii mai intai cum functioneaza smartphone-urile actuale si bateriile lor. Incarcatoarele de calitate folosesc cipuri de protectie pentru a impiedica eliberarea de mai multa energie decat este ceruta de mobil. Deci, cand ajunge la incarcare de 100%, se opreste din incarcare.

Odata ce atinge capacitatea completa a bateriei, in unele cazuri incarcatorul continua sa functioneze, fortand telefonul sa se reincarce.  Aceasta ricosare a bateriei implica o crestere a temperaturii telefonului si, in consecinta, influenteaza negativ durata de viata a acestuia. In plus, incarcarea telefonului mobil noaptea pe asternut sau sub o perna ar putea provoca o scurgere termica a bateriei cu consecinte mult mai grave.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea