Social

#selfie #instagram #retea sociala #facebook

Iti faci des selfie? Cercetatorii au vesti proaste pentru tine!

Crezi ca toata lumea va admira noul tau selfie pe care te pregatesti sa il postezi pe Facebook ori pe Instagram? Ei bine, nu e chiar asa. Un procent covarsitor al utilizatorilor de retele sociale nu ii apreciaza pe cei care obisnuiesc sa se fotografieze singuri si sa posteze imaginile public.

Cand te plictisesti si nu gsesti nimic bun de facut, te aranjezi putin, ridici telefonul, tugui buzele si apesi butonul de selfie! Si nu odata, ci de cateva ori, ca sa te asiguri ca ai obtinut instantaneul perfect pentru a fi distribuit pe retelele de socializare. Nu esti singura. Ca tine, o multime de tinere fac asta zilnic. Majoritatea ar spune ca selfie-ul este o forma de exprimare sau poate chiar un mod de a-ti stimula stima de sine. Oricare ar fi motivele pentru care faci asta, in momentul in care ai incarcat o poza pe internet, asteapta-te la reactia multimii. Caci internetul e urias!

Te astepti probabil sa castigi multi admiratori, dar e foarte probabil sa obtii exact opusul. Cel putin asta arata un studiu recent realizat de Sarah Diefenbach, profesor la Ludwig-Maximilians-University din Munchen si citat de Reader’s Digest. 238 e persoane din Austria, Germania si Elvetia au fost chestionate de specialistul in psihologie, care si-a dorit sa afle cat de des isi fac selfie si posteaza imaginea pe internet, dar si ce cred atunci cand altii fac acelasi lucru.

77% dintre cei chestionati au recunoscut ca isi fac singuri fotografii in mod regulat. Interesant este ca 82% dintre cei care au luat parte la studiu spun ca ar prefera sa vada mai putine selfie-uri pe retelele de socializare. Diefenbach o numește "paradoxul selfie-ului": ideea e ca ne place sa ne pozam, dar ne displace sa vedem ca si altii fac asta si posteaza imaginile online.

Cercetarea a mai scos la iveala si faptul ca ne simtim confortabil cu fotografiile noastre, pe care le consideram drept autentice, dar ca privim drept false si egoiste imaginile pe care le fac publice altii. Tocmai de aceea e si plin internetul de poze tip selfie.

Asadar, data viitoare cand esti gata sa apesi butonul “publica imaginea”, gandeste-te ca poate tie iti va face mare placere raspandirea fotografiei, insa cei care o vad nu vor fi la fel de incantati de gestul tau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea