Social

Italia lui Prodi isi reincarca bateriile in Rusia

Dezm
intind legaturile sale cu KGB-ul, Romano Prodi a avut o intilnire cordiala cu Putin, acceptind stabilirea unui cap de pod al Gazprom in flancul sudic al UE. Intrevederea de marti, la Soci, a fost dominata de credinta comuna ca doar diplomatia si retragerea SUA pot stabiliza Orientul Mijlociu, dublata de proiectul unor investitii italiene in valoare de 30 de miliarde de dolari si de noi achizitii rusesti in Italia. „Italienii sint parteneri maturi, care stiu sa-si apere interesele nationale, nu aplica regimuri preferentiale si isi respecta partenerii“, a declarat Putin, avind toate motivele sa i se adreseze oaspetelui italian cu apelativul Romano. Gazprom ante portas In chiar ziua intilnirii celor doi lideri, cotidianul ,,Milano Finanza’’ relata ca Gazprom este gata sa ofere 2,7 miliarde de dolari pentru 40% dintre actiunile Enipower, una dintre companiile importante din cadrul ENI, obiectivul final al rusilor fiind achizitionarea pachetului majoritar. Totodata, Gazprom si ENI au decis sa faca parte dintr-un consortiu care urmeaza sa cumpere compania Arctic Gas, momentan proprietatea Yukos, relateaza aceeasi sursa . Un acord strategic intre ENI si Gazprom, semnat in noiembrie 2006, permite deja rusilor accesul liber pe piata italiana a energiei. „Omul nostru“ de la Roma „Sint uimit ca media, care sint vazute ca autoritati in domeniu, pot difuza stiri false, provenind din surse suspecte si deja discreditate“, a declarat purtatorul de cuvint Silvio Sircana, comentind difuzarea de catre BBC a unei declaratii apartinind raposatului spion KGB Litvinenko, in care Romano Prodi era prezentat ca fiind „omul nostru“.
  •   2007-01-25
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.