Social

#atac ISIS UK #ISIS atac Londra #isis

ISIS a revendicat atacul din Londra!

Agentia Amaq,folosita in mod obisnuit de ISIS diseminarea mesajelor. a transmis ca un soldat al Statului Islamic este responsabil pentru atacul terorist din centrul capitalei britanice.

“Un soldat al Statului Islamic a comis acest atentat, raspunzand unui apel cu privire la atacarea cetatenilor din tarile coalitiei”, se arata in mesajul transmis de Amaq.

Conform declaratiilor premierului britanic Theresa May, autorul atacului terorist era cetatean britanic si a fost anchetat in urma cu doar cativa ani de serviciul secret MI5 pentru “extremism violent”.

“Nivelul de securitate a ajuns la sever, ceea ce insemana ca un atentat este posibil. Atacatorul era cetatean britanic si in urma cu doar cativa ani a fost anchetat de MI5 pentru extremism violent. Pana ieri nu a fost in atentia autoritatilor. Sporim numarul de politisti care vor patrula pe strazi", a declarat Theresa May in fata parlamentarilor britanici. 

Totodata, premierul Marii Britanii a facut şi un bilant al nationalitatilor victimelor: doisprezece britanici, trei copii francezi, doi romani, patru sud-coreeni, doi greci, un german, un polonez, un chinez, un italian şi un american.

Referitor la cei doi romani, Theresa May si-a exprimat, intr-o discutie telefonica cu presedintele Klaus Iohannis, regrete puternice pentru ranirea loe si speranta ca starea de sanatate a acestora, mai ales a cetatenei romane aflate inca in stare critica, se va ameliora. 

Sursa foto: .businessinsider.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea