Social

Iranul a inceput sa imbogateasca uraniu

Iran
ul a inceput deja sa imbogateasca uraniu la uzina de la Natanz, comform unui comunicat al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica ( AIEA ), citat de AFP. Iranul dispune de opt cascade de 164 de centrifuge la uzina subterana de la Natanz, adica 1312 centrifuge care transforma uraniul in uraniu imbogatit pentru a alimenta reactoarele nucleare sau pentru a fabrica nucleul unei bombe atomice. "In prezent se injecteaza UF6 (hexafluorura de uraniu)", a afirmat directorul adjunct al AIEA, Olli Heinonen, intr-o scrisoare adresata reprezentantului iranian in organizatie, Ali Asghar Soltanieh. Gazul UF6 este injectat in centrifuge pentru a produce uraniu imbogatit. Consiliul de Securitate al ONU a adoptat doua rezolutii ce prevad sanctiuni impotriva Iranului din cauza refuzului sau de a-si suspenda programul de imbogatire a uraniului. (continuarea in Evenimentul Zilei )
  •   2007-04-19
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina Andreea Dumitras: Nepotismul in Resurse Umane

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.