Social

Irak: atacuri în timpul celei mai mari sărbători şiite

Săr
bătoarea religioasă Ashura, care adună mii de irakieni şiiţi în oraşul Karbala, a fost şi în acest an marcată de violenţe. Poliţia irakiană afirmă că cel puţin 36 de persoane au fost ucise în atacuri cu bombă şi în cursul unei ambuscade. După cum transmit însă corespondenţii BBC, insurgenţii au vizat în general oraşe mai puţin importante de pe traseul procesiunii, pentru că guvernul de la Bagdad a mobilizat forţe importante pentru protecţia pelerinilor. Atacurile au survenit în ultima zi a sărbătorii Ashura, care se întinde pe durata unei săptămani. Este momentul cel mai important al calendarului religios şiit iar autorităţile ştiau că violenţele sectare vor escalada , aşa cum s-a întamplat şi în trecut. Militanţii radicali suniţi îi consideră pe şiiţi eretici. (continuarea in BBC Romanian )
  •   2007-01-31
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.