Social

# pericol fast food #obezitate infantila #alimentatie sanatoasa #fast-food

Ipoteza alarmanta! Copiii care mananca mult fast-food sunt mai...

Un studiu recent a demonstrat legatura dintre consumul de alimente de tip fast-food si rezultatele proaste la invatatura inregistrate de copii.

Potrivit dailymail.co.uk, de vina ar fi cantitatea ridicata de grasimi si de zaharuri continuta in aceste preparate. O alta ipoteza arata ca o alimentatie bogata in astfel de produse furnizeaza organismului mult prea putin fier, ceea ce ar avea efecte negative asupra dezvoltarii anumitor procese la nivelul creierului.

Cercetatorii au analizat alimentatia a 8.500 de copii americani, la varsta de 10 ani, iar dupa trei ani au analizat rezultatele la invatatura ale acestora.

La testele de stiinta, copiii care mancau zilnic alimente de la restaurantele fast-food au obtinut un scor mediu de 79 de puncte, comparativ cu un scor mediu de 83 de puncte, obtinut de cei care nu mancau niciodata asemenea preparate. Aceleasi rezultate au fost obtinute si la testele de lectura si la cele matematica.

52% dintre copii mancasera la fast-food de trei ori pe saptamana, iar 10% chiar si de sase ori.

Foto: parentdish.ca
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea