Social

#dosarul revolutiei #parchetul general #ion iliescu #audieri #ancheta

Ion Iliescu, audiat la Parchet in dosarul Revolutiei! Declara ca nu se simte vinovat

Ion Iliescu a fost audiat in aceasta dimineata, la Parchetul General, in cazul dosarului Revolutiei. La finalul audierilor, acesta a declarat ca nu se simte vinovat.

Update: Dupa terminarea audierilor, Ion Iliescu a declarat ca nu se simte vinovat pentru victimele din 1989. Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat joi, dupa ce a fost audiat timp de doua ore la Parchetul instantei supreme, ca este martor in dosarul Revolutiei si ca a avut "o discutie amicala" cu procurorii militari care fac cercetari pentru infractiuni contra umanitatii in aceasta cauza. Intrebat daca se simte vinovat pentru oamenii care au murit la Revolutie, Ion Iliescu a spus: "Pentru ce? … Trebuie sa ai discernamant (sa pui aceasta intrebare, n.r.)"., potrivit stirileprotv.ro.

 

 

La intrarea in Parchet, fostul presedinte a refuzat sa dea declaratii privind motivul audierii si in ce calitate se prezinta acesta. In acelasi dosar au mai fost audiati si Petre Roman, Ion Caramitru si scriitorul Mircea Dinescu.

Procurorii militari anuntau in noiembrie 2016 ca cercetarile privind Dosarul Revolutiei au fost extinse in rem, anchetatorii precizand ca vor fi investigate inclusiv fapte comise dupa 22 decembrie, perioada in legatura cu care, anterior, s-a constatat ca nu sunt indicii privind infractiuni, potrivit mediafax.ro.

"Din actele dosarului rezulta ca pentru pastrarea puterii, prin actiunile desfasurate si masurile dispuse, noua conducere politica si militara instaurata dupa data de 22.12.1989 a determinat uciderea, ranirea prin impuscare, vatamarea integritatii fizice si psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui numar mare de persoane, fapte care se circumscriu conditiilor de tipicitate ale infractiunii contra umanitatii", arata Parchetul General.

Sursa foto: nasultv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea