Social

#Servicii Funerare #intrebari frecvente

Intrebari frecvente privind costurile unui serviciu funerar

Indiferent daca un astfel de eveniment este pregatit in avans sau ne confruntam cu responsabilitatea brusca, planificarea funerara poate fi un proces stresant si coplesitor pentru toata lumea.

Sentimentele combinate de suferinta emotionala si presiunea de a face toate masurile necesare in timp util pot lasa o persoana sa se simta fara directie. Din fericire, companiile de servicii funerare sunt aici pentru a ajuta familiile in aceste momente dificile si semnificative din viata lor. Aceste echipe lucreaza alaturi de clienti pentru a-i ajuta si sa ii sustina prin toate aspectele planificarii funerare, inclusiv partea financiara, necrologuri, anunturi, ceremonii, memorii, inmormantari, incinerari, urne, flori, muzica, poezie, parcele si multe altele. Persoanele care conduc astfel de firme vor fi bucuroase sa va raspunda la toate intrebarile legate de aranjamente funerare si de planificare prealabila. De fapt, ei primesc, in mare parte, aceleasi intrebari legate de planificarea unei inmormantari.

Una dintre cele mai frecvente intrebari la care marea majoritate a familiilor care trec printr-un astfel de moment are legatura cu costurile anumitor servicii funerare. Numeroasele companii care practica astfel de servicii au pregatit pentru clientii lor diferite pachete si oferte promotionale atat pentru inhumarea clasica, cat si pentru incinerare. Aceste oferte pot contine atat servicii funerare complete cat si partiale, in functie de costuri.

In principiu, costurile unui serviciu de inhumare traditional variaza intre 600 de lei si 9.000 de lei, iar diferenta se reflecta in calitatea si cantitatea produselor oferite cat si al servicilor propriu-zise. In detaliu, se vorbeste de calitatea sicriului si accesoriile acestuia, de transport, imbalsamare, actele necesare evenimentului cat si despre o serie de produse funerare precum coroane, cruci sau pachete pentru parastas. Cu atat de multe optiuni personalizabile, este greu de spus cat de mult va costa o inmormantare in totalitate. Luand in considerare toate variantele disponibile, inclusiv locul de veci, urne, servicii de inmormantare, servicii de incinerare, parcele, imbracaminte, ceremonii si multe altele, costurile pot varia foarte mult. Este important sa stabiliti un buget realist si sa ramaneti la el. O companie de pompe funebre poate lucra cu dvs. pentru a crea un serviciu funerar care sa se potriveasca bugetului dvs. dar cel mai important este sa va rezumati la bugetul stabilit si sa alocati lucrurile absolut necesare evenimentului.

Serviciile funerare gratuite reprezinta un subiect extrem de controversat pe care multi nu il inteleg sau il privesc cu scepticism. Adevarul este ca acest tip de serviciu exista si este oferit de multe companii funerare sub diferite forme, dar acesta este dedicat pensionarilor si constituie defapt un ajutor de inmormantare care are o valoare aproximativa de 4000 lei. Acesta suma, in anumite cazuri poate acoperi costurile unei inhumari sau in altele o poate depasi, dar ramane un ajutorul semnificativ pentru multe familii din Romania in aceste situatii dificile.

O alta intrebare, care este adresata des, are legatura cu asigurarea de viata si daca aceasta acopera costurile unui asemenea eveniment. Totul depinde de polita de asigurare si modul in care aceasta a fost realizata. Totusi, exista si asigurari de inmormantare pe care anumite firme le pune la dispozitia clientilor sai. Spre exemplu aceste asigurari pot fi cumparate de adulti cu varsta de maxim 62 ani, in timp ce varsta persoanei asigurate trebuie sa fie cuprinsa intre 40 si 70 de ani iar durata de plata a primelor este de10 ani.

Unele dintre cele mai noi intrebari si in continua crestere in tara noastra are legatura cu plata in avans al unei inmormantari. Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul numeroase agentii de pompe funebre care pentru o astfel de optiune ofera si o reducere la un anumit pachet. Aceasta procedura se realizeaza legal, cu contracat semnat de ambele parti, tariful total poate fi platit si in rate, iar persoana pentru care a fost incheiat acest contract poate fi linistita priviind costurile generale ale serviciului funerar.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea