Social

#inrosire #studii #incredere #roseata #obraji rosii

Inrosesti repede? Nu te mai feri sa arati acest lucru! Iata de ce

Atunci cand suntem intr-o situatie stanjenitoare sau trecem prin emotii mari, o caldura puternica incepe sa invadeze corpul, iar roseala apara instantaneu, reactie pe care cu greu o poti controla. Oamenii de stiinta spun insa sa nu ne mai ferim de roseala, deoarece aceasta ii transmite interlocutorului sentimentul de incredere.

Psihologii spun ca acest sentiment de incredere este dat tocmai de faptul ca aceasta roseala nu poate fi controlata. Rositul este o stare ce nu poate fi indusa voit, falsificata, de aceea inspira incredere.

Psihologul olandez Corine Dijk a realizat de curand un studiu asupra roselii. Aceasta le-a aratat unor voluntari cateva fotografii cu oameni care erau rosii la fata si unele cu persoane naturale. Aceste imagini au fost insotite de cateva ipostaze, iar la finalul studiului s-a constatat ca participantii la studiu au judecat mai putin persoanele rosii la fata decat pe cele care afisau o mina normala.

Sursa foto: copilul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea