Social

#cosmetice gravide #pericol sarcina #ftalati #oja #ruj #sarcina

Ingrijorator! Machiajul in timpul sarcinii afecteaza inteligenta bebelusului

Gravidele care se machiaza pun in pericol inteligenta copiilor pe care ii poarta in pantece, sustin cercetatorii din New York. Studiul efectuat de acestia s-a axat pe influenta compusilor chimici, numiti ftalati, din produsele de machiaj asupra dezvoltarii fatului.

Ftalatii sunt compusi chimici artificiali intalnati indeosebi in compozitia produselor cosmetice, dar si in ambalajul produselor alimentare sau in diverse obiecte din plastic si PVC. Conform rezultatelor studiului, care a inclus peste 300 de femei insarcinate, 25% dintre copiii nascuti de mamele care au folosit in mod exagerat oja, fixativ, ruj sau sapun de proasta calitate au inregistrat o scadere a punctajului IQ de 6 pana la 7 puncte. "O scadere a coeficientului de inteligenta de 7 puncte limiteaza drastic sansele de performanta academica si profesionala ale unei persoane", au apreciat specialistii.

Studii anterioare au evidentiat faptul ca ftalatii influenteaza dezvoltarea unor afectiuni precum diabetul sau astmul si au legatura directa si cu infertilitatea masculina.

Sursa foto: boldsky.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea