Animale de companie

#animale de companie #animale #caini #caini optimisti #caini pesimisti

Inedit. Si cainii pot fi optimisti sau pesimisti

Cainii seamana cu stapamanii lor. Nimic nou, o stie deja toata lumea. Dar faptul ca animalele de companie pot fi pesimiste sau optimiste, iata un lucru de-a dreptul inedit descoperit de cercetatori, informeaza dailymail.co.uk.

Potrivit unui studiu recent realizat de specialisti de la Universitatea Sydney din Australia, anumiti reprezentanti ai rasei canine evita sa isi asume riscuri, deoarece anticipeaza producerea unor evenimente negative.

"Descoperirea, cu un grad ridicat de acuratete, a personalitatii optimiste sau pesimiste a unui caine reprezinta un element de mare ajutor in contextul programelor de pregatire ale cainilor utilitari si are, de asemenea, implicatii importante asupra bunastarii animalelor in cauza", a declarat Melissa Starling, profesor la Facultatea de Stiinte Veterinare de la Universitatea Sydney.

Potrivit acesteia, s-a constatat totusi ca numarul cainilor optimisti a fost mai mare decat cel al cainilor pesimisti. Cercetatorii nu au putut spune deocamdata daca starea aceasta este influentata de rasa animalului sau de atitudinea generala a stapanului.

Cainii au fost considerati animale de companie foarte vesele si fericite, ba chiar anumite rase sunt folosite in tratarea unor afectiuni, cum ar fi autismul.

Sursa foto: wallpapersgalaxy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului