Social

#bloc turn #incendiu devastator londra #Greenfell Tower #raniti #incendiu devastator #incendiu #decese copii

Indendiu devastator in Londra! 30 de raniti si numeroase decese! Marturii din infern VIDEO

Un bloc turn de 24 de etaje din Londra a fost curpins de flacari. Incendiul a izbucnit la Greenfell Tower, pe Lancaster West, iar flacarile s-au extins cu repeziciune cuprinzand intreaga cladire in care locuiau aproximativ 200 de persoane.

 

Incendiul devastator a dus la moartea mai multor persoane. Alte 30 de persoane sunt spitalizate pentru tratamente si investigatii.

Incendiul s-a produs in noaptea de marti spre miercuri, la ora locala 1:00 (3:00, ora Romaniei). Cel putin 200 de pompieri si 40 de auto speciale au fost mobilizate sa lupte cu flacarile, ce au cuprins intreaga cladire. Exista temeri ca structura ar putea sa se prabuseasca, potrivit BBC News. La fata locului au fost mobilizate si 20 de ambulante.

La ora transmiterii acestei stiri, pompierii se lupta inca cu flacarile din interiorul cladirii.

Serviciul londonez de ambulanta a anuntat ca 30 de persoane au fost spitalizate in urma incendiului. Nu este clar daca mai sunt persoane blocate in cladire.

Purtatorul de cuvant al pompierilor londonezi a anuntat ca mai multe persoane si-au pierdut viata in urma incendiuluidevastator de la Grenfell Tower, insa fara sa anunte un bilant.

Martorii au povestit terifiati ca la ferestrele etajelor superioare se vedeau lumini, cel mai probabil de la oameni care semnalau ca se afla acolo pentru a fi salvati.

"Ma acopera cenusa, atat de grav este. Ma aflu la 100 de metri si sunt absolut acoperit in cenunsa. Este atat de sfasietor, am vazut pe cineva facand semne cu lanterna la varf si este evident ca nu poate iesi", a declarat un jurnalist de la postul de televiziune Channel 4.

Jurnalistul a mai povestit ca a vorbit cu o femeie care a vazut o mama aruncandu-si copilul de la fereastra. De asemenea, unii locatari au spus ca au vazut oameni sarind de la fereastra.

Din fericire sute de locatari ai cladirii au reusit sa iasa la timp din apartamente. Acestia au povestit prin ce infern au trecut.

"Era fum peste tot, chiar peste tot. Erau oameni jos, erau bucati care cadeau din blocului in flacari, oameni care tipau. Oamenii inca dormeau la etajele superioare si nu stiau ce se intampla. Nici nu sunt sigur daca jumatate dintre ei au putut reusit sa scape, ca sa fiu sincer. Erau copii la geamuri, oameni care aprindeau lanternele de la telefoane ca sa ceara ajutor. Pompierii nu au putut sa ajunga sus", a spus un locatar, potrivit stirileprotv.ro.

"Am auzit unii oameni care au strigat dupa ajutor, pe la etajele 19-20. Faceau semnale cu lanternele, dar acum s-au oprit. Nu stiu ce s-a intamplat cu ei, daca sunt teferi sau nu. A fost oribil. Asa un foc nu am mai vazut niciodata", a spus un altul.

Surse foto: grenfellactiongroup.wordpress.com, rt.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea