Social

#stres #relaxare #loc de munca #combatere stres

Incredibil: Jobul, terapie antistres!

Jobul nu mai este o corvoada pentru multi dintre angajati, releva un studiu efectuat in Statele Unite. Sociologi si medici de la Penn State University si-au dat mana pentru a compara nivelul de stres de acasa cu cel de la locul de munca. Iar rezultatul a fost socant!

In special tinerii parinti gasesc un refugiu in munca de la birou, pentru multi dintre acestia stresul de acasa fiind de-a dreptul insuportabil. Desi diferentiat in functie de sex, nivelul de relaxare si fericire al angajatilor pare sa creasca in momentul cand ajung la munca.

"Am sesizat aceasta diferenta. Femeile sunt mult mai fericite la munca decat acasa, in timp ce nivelul fericirii la barbati este unul moderat in clipa in care pasesc in birou", a explicat sociologul Sarah Damaske. Studiul, publicat in Jurnalul de Stiinta si Medicina, a demonstrat ca nivelul de cortizol - hormonul stresului - este mult mai ridicat acasa decat la serviciu.

Cercetarile au evidentiat ca, desi consideram slujba ca fiind un factor de stres conntinuu, femeile de 45 de ani, care au lucrat constant inca de la terminarea facultatii, sunt mai stabile psihic decat cele de aceeasi varsta care au avut slujbe part time sau au ramas acasa pentru a ingriji copii.

Sursa foto: weebly.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea