Social

#sarcina #fier #suplimente fier

Incredibil! Ce se intampla daca iei suplimente de fier in timpul sarcinii

Aportul de nutrienti in timpul sarcinii este foarte important pentru nasterea unui copil sanatos, de aceea se nasc constant controverse privind suplimentele nutritive pe care viitoarele mamici ar trebui sa le ia. Mai nou, cercetatorii au descoperit o legatura suprinzatoare intre cresterea aportului de fier in sarcina si riscul de autism al nou-nascutului.

Profesorii facultatii de medicina din cadrul Universitatii California, SUA, au efectuat un studiu menit sa evidentieze impactul carentei unor nutrienti in organismul gravidelor asupra sanatatii copiilor.

Rezultatele au aratat ca mamele care au adus pe lume copii diagnosticati cu autism si-au suplimentat insuficient aportul de fier in sarcina, comparativ cu mamele care au luat astfel de suplimente in perioada prenatala.

Momentan, constatarea facuta de cercetatori nu poate fi considerata o dovada incontestabila a faptului ca autismul este cauzat propriu-zis de deficienta de fier a viitoarelor mame.

Chiar si asa, specialistii spun ca gravidele trebuie sa isi monitorizeze atent consumul de fier inainte de conceptie, in timpul sarcinii si dupa nastere, in perioada alaptarii, acest mineral jucand un rol esential in buna dezvoltare a creierului fetusului.

Sursa foto: ustparents.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea