Social

#Postul Sfintei Marii # Postul Adormirii Maicii Domnului #post

Incepe Postul Sfintei Marii!

In mod normal, Postul Adormirii Maicii Domnului incepe la 1 august. Anul acesta, postul incepe mai devreme cu o zi, fiindca ziua de lasat sec cade intr-o joi, si tine fix doua saptamani. Afla ce presupune acest post!

Postul Adormirii Maicii Domnului este mai putin aspru decat cel al Pastilor, dar mai sever decat cel al Sfintilor Apostoli Petru si Pavel sau al Nasterii Domnului. La acestea doua, in fiecare sambata si duminica este dezlegare la peste. in Postul Sfintei Marii este permis consumul de peste doar pe 6 august, cu prilejul Schimbarii la Fata a Domnului (Probejenia). In rest, in fiecare sambata si duminica este dezlegare la ulei si vin. De fapt acest post este pregatitor pentru cele doua mari praznice: Schimbarea la fata si Adormirea Maicii Domnului.

In post nu trebuie sa ne gandim in permanenta ce mancam a doua zi, sau cu ce cumparam bucate de post, ci sa ne multumim cu mancare simpla si putina, pe care o vom inlocui cu rugaciune, bunatate, ganduri si fapte frumoase, scrie libertatea.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea