Social

#postul sfintei maria #sfanta maria #obiceiuri #traditii

Incepe Postul Sfintei Maria! Traditii si obiceiuri

Miercuri, 1 august incepe postul Sfintei Maria. Acesta dureaza doua saptamani si este un post destul de aspru, care-i pregateste pe credinciosi pentru doua mari praznice: Schimbarea la fata, care se sarbatoreste pe 6 august si de Adormirea Maicii Domnului, care este sarbatorita pe 15 august.

Maine, 31 iulie este lasata secului. In acesta zi ai voie sa mananci orice, apoi timp de doua saptamani, va trebui sa te abtii de la multe alimente. Stiai ca in anii in care ziua de 31 iulie pica intr-o miercuri sau vineri, lasata secului este pe 30 iulie iar postul incepe pe 31?

Postul Sfintei Maria, traditii si obiceiuri

In postul Sfintei Maria, credinciosii nu trebuie sa se abtina doar de la anumite alimente ce sunt intezise ci si de la pacate.

De asemenea, persoanele care postesc nu trebuie sa se intristeze ca pierd satisfactia unor mancaruri savuroase, deoarece prin retinerea de la aceasta vor fi partasi unor daruri care ii fac mostenitori ai Imparatiei lui Dumnezeu.

Potrivit Crestinortodox.ro, in acest post se recomanda ajunare luni, miercuri si vineri pana la ora 15.00. De la aceasta ora se pot consuma numai alimente uscate.

Martea si joia nu trebuie sa consumi ulei, de niciun fel.

Perioada dintre cele doua Santamarii, numita Intre Santamarii, se considera timp optim pentru semanaturile de toamna.

Sursa foto: libertatea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea