Social

Incepe Anul Cainelui de Foc!

Duminica, 29 ianuarie, incepe Noul An Chinezesc - Anul Cainelui de Foc, care se va incheia la 16 februarie 2007. Ca in fiecare an, dupa rigoarea calendarului chinezesc, Anul Nou incepe cand Luna Noua intra in semnul (european) Varsatorul.
Cele 12 zodii chinezesti , ce poarta denumirile a 12 animale: Sobolanul, Boul, Tigrul, Iepurele, Dragonul, sarpele, Calul, Capra, Maimuta, Cocosul, Cainele si, in final, Porcul, au corespondente in calendarul lunar european. Nu mai este o noutate, pentru cei care sunt pasionati de astrologie, ca, spre deosebire de zodiacul european, cel chinezesc are cinci elemente principale care stau la temelia vietii, avand corespondente planetare in astrologia clasica: Lemnul (dominat de Jupiter), Focul (dominat de Marte), Pamantul (sub patronajul lui Saturn), Metalul (patronat de Venus) si Apa (dominata de Mercur).
Vom avea mai multe bucurii in Anul Cainelui de Foc? Da! Se anunta schimbari foarte importante!
Este benefica experienta acumulata de semenii nostri! si, dupa acest criteriu, cei competenti vor fi recompensati prin functii corespunzatoare. Cele mai mari reusite se vor remarca in proiectele de anvergura, care necesita si continuitate, si eruditie. Semnificativ este aspectul cooperarii si al altruismului intre semeni. Eruditul va fi dornic sa impartaseasca celor tineri din experienta sa, si puntea intre generatii va fi mai solida decat in anii precedenti.
Actiunile umanitare din acest an, lansate in localitatile marcate de dezastre naturale si boli, vor fi mai numeroase. Un alt aspect imbucurator in Anul Cainelui de Foc va fi legat de protectia mediului inconjurator si de conservarea resurselor naturale. In Anul Cainelui de Foc se pune accentul pe calitatea prestatiilor practice in agricultura, medicina si educatie.
Reusitele anului se remarca si in demersuri referitoare la locuinta si la protejarea proprietatii. Mai exista si tendinta de incapatanare, cu efecte negative in afaceri prin deteriorarea unor relatii. Prin corectarea acestui defect capital, cei nascuti in Anul Cainelui de Foc sau cu ascendentul in acest semn zodiacal vor gusta din plin din cupa celebritatii si a prosperitatii.
Pe plan politic, in Anul Cainelui de Foc nu este exclus ca partidele cu platforme socialiste si liberale sa fie preferate de electorat. Nici sciziunile neasteptate, la unele formatiuni politice, nu ne vor mira prea tare. Activitatile altruiste, evenimentele placute in viata de familie vor descreti multe frunti. Totdeauna doar vigilenta ne va apara de riscuri dureroase.
Elementul Foc indeamna adesea si la initiative nerealiste, patimase. Etape foarte avantajoase in acest an se remarca in lunile martie, aprilie, august, septembrie si octombrie - pentru castiguri suplimentare sau ocuparea unui post foarte bine remunerat. Dovezile ca sansa ne urmareste pas cu pas sunt frecvente in lunile martie, iunie, iulie, septembrie si decembrie.
Cum ne vom concretiza proiectele, fara complicatii? Prin consecventa, competenta si neamestecul in viata semenilor. Va exista totdeauna cineva, asemenea cainelui, care va descoperi si va dovedi care sunt cauzele gafelor pe care le facem.
Acel cineva isi asuma rolul moderatorului, pregatit sa aplaneze controversele datorate primului nostru impuls.
Anul Cainelui de Foc incheie un ciclu, cel al metalului. Sunt posibile numeroase evenimente neasteptate - pozitive sau negative. Un imperativ pentru toate zodiile este acela de a veghea asupra sanatatii si a sigurantei personale. De aceea, nu avem voie sa abandonam proiectele incepute, nici sa nu acceptam, la timp, oportunitatile oferite. Este posibil ca persoane care ne promit ceva sa se si razgandeasca.

Sobolanul (Sagetatorul)
Recompense meritate. Faceti parte din categoria rasfatatilor acestui an! Exista sanse pe mai multe planuri - relatii, castiguri suplimentare, reconcilieri in anturaje influente. In profesie, deciziile trebuie insotite de prudenta, pentru a nu pierde oportunitati. Pe plan financiar apar recompense. A venit clipa cand, dupa emotiile ultimilor 4 ani, castigati si recuperati banii cu usurinta incepand cu luna aprilie. La finele anului - se poate spune ca puteti sa-i ajutati si pe altii. Aveti succes daca... nu uitati ca si "buturuga mica rastoarna carul mare!".

Bivolul (Capricornul)

Progrese. Perseverati si planificati riguros totul! Viata dv. sociala va fi mai bogata in a doua parte a anului. Relatiile cu anturajul va ajuta sa va consolidati pozitia sociala. Sub influenta acestuia, evolutia dv. profesionala este pozitiva. si din punct de vedere financiar rezultatele sunt apreciabile. Doar tentatia de a face investitii rapide trebuie strunita. Riscul, in problemele de sanatate, incepand cu luna octombrie, este destul de mare. Veti fi vulnerabili la boli contagioase. Aveti succes daca... largiti cercul prietenilor!

tigrul (Varsatorul)

Norocul va urmareste pas cu pas. Anul Cainelui de Foc ii rasplateste pe cei consecventi si loiali in relatiile de afaceri. Progrese deosebite se anunta in lunile iulie si octombrie, cand reusiti sa va imbunatatiti imaginea publica. Nu este exclus sa calatoriti pe distante mari pentru motive precise. Dar traseul trebuie stabilit cu rigoare, pentru ca tentatiile vor exista la tot pasul. Aveti succes daca... ascultati opinia medicilor - dieta, somn si relaxare!

Iepurele sau Pisica (Pestii)

Vise implinite. In cariera si finante, perspectivele dv. sunt deosebite. Va bucurati, in final, de truda din anii precedenti. Sigur apar si noi oportunitati. Daca nu va ganditi prea mult, norocul va fi un confident meritat! Pentru linistea si confortul dv., cu tactul recunoscut, trebuie sa ocoliti provocarile abile (in februarie, martie si mai). Cu sprijinul expertilor, investitiile vor aduce profituri peste asteptari. Aveti succes daca... reflectati asupra strategiilor de anvergura.

Dragonul (Berbecul)

Schimbari. Este un an constructiv pentru dv.! Prioritatile - incepand cu cariera si continuand cu speculatiile financiare - vor fi marcate de bucurii si unele esecuri. Fiecare castig suplimentar trebuie gestionat cu competenta. Calatoriile indepartate vor avea un farmec aparte! Poate va fi singurul stimulent pe care-l acceptati in orice moment al anului. Pentru a fi in forma - ocupati-va de dieta si selectati-va anturajul. Aveti succes daca... nu-i starniti pe dusmanii dv. si va feriti de accidente.

Sarpele (Taurul)

Imaginea publica, in prim-plan. De-a lungul anului, veti pune in practica idei indraznete! Dar toate au un numitor comun! Veti avea bucurii din partea rudelor. si veniturile suplimentare vor creste simtitor. Acest lucru trebuie sa va puna in garda! Cuvantul risipa trebuie alungat din fondul principal de cuvinte! Veti fi dornici sa cunoasteti alte persoane si sa va imbogatiti experienta profesionala. Banii depusi acum in conturi vor spori in etapele urmatoare. Sanatatea trebuie supravegheata indeaproape, pentru ca este mai simplu sa preveniti boala... Aveti succes daca... pastrati echilibrul in viata personala.

Calul (Gemenii)

Schimbari majore. Totul este posibil! Urmariti o serie de schimbari - de la stilul de viata la o noua specializare. Munca in salturi va creeaza probleme si cu greu veti mentine ritmul in proiectele comune. Orgoliul poate fi un dusman necrutator in relatiile cu ceilalti - colaboratori sau parteneri de afaceri. In general, reusiti sa demonstrati ca sunteti eficienti si, adesea, loiali. Aveti succes daca... evitati eforturile fizice! Veti ocoli astfel accidente cu urmari neasteptate.

Capra sau Oaia (Racul)

Concurenta! Pe primul plan va fi viata de familie. Aici se dospesc initiative secrete sau altruiste. Veti fi solidari cu persoanele apropiate in momentele lor de criza. In privinta propriilor reusite financiare, desigur, ele se implinesc in etape. Cei care doresc sa-si schimbe serviciul sau sa promoveze trebuie sa se pregateasca sa invinga o concurenta serioasa. Documentarea va fi cuvantul-cheie pentru tot anul. Aveti succes daca... va pastrati calmul cand aflati vesti nedorite!

Maimuta (Leul)

Batalii... castigate. Experienta acumulata in ultima vreme va este de folos. "Discretie maxima!" Iata deviza cu care porniti, in continuare, in orice competitie. Este firesc ca si detaliile sa le verificati singuri, apoi sa apelati la sprijinul altora. Castigurile vor fi mai consistente incepand cu luna mai. Unele provin si din eforturile rudelor sau partenerilor de viata. O calatorie pe meleaguri indepartate va aminteste de lucruri placute si va mobilizeaza. Aveti succes daca... veti gandi mereu pozitiv!

Cocosul (Fecioara)

Bilant. Activitatea profesionala si sociala va fi remarcata de persoane de decizie. Ideile dv. pot avea urmari surprinzatoare pentru aceia care va cunosc stilul de viata. Noile cunostinte pe care le faceti acum (mai ales in lunile aprilie, iunie, iulie si septembrie) pot deveni prieteni de incredere. Este important sa actionati pentru a diminua defectele. Aveti succes daca... nu veti discuta in plus; vorba zboara ca orice... pasare.

Cainele (Balanta)

Bucurii. In pas cu evenimentele, abilitatea va scoate din situatii neasteptate; placute in buna masura. Dar cand este vorba de respectarea oricarui protocol, va ganditi si la cheltuieli. Trebuie sa obtineti o favoare sau sa reparati o gafa? Apelati la prietenii dv. de suflet. Pentru dv., semenii se impart in doua categorii: prieteni sau dusmani, capabili sau incapabili. Este momentul sa va revizuiti aceasta conceptie si veti beneficia de mai mult sprijin. Aveti succes daca... va ocupati si de problemele de sanatate.

Porcul sau Mistretul (Scorpionul)

Implinire. O dorinta fierbinte se poate implini. In sfarsit, dupa multi ani de asteptare , ajungeti la un tarm dorit. Alaturi de familie, de prieteni, descoperiti si o noua vocatie. Ca buni luptatori, trebuie sa mergeti pana la capat, in orice competitie, inclusiv pe plan afectiv. Niciodata nu trebuie sa slujiti doua cauze sau doi lideri cu aceeasi pasiune. Aveti succes daca... realismul decide cand va fi vorba de castiguri substantiale (martie, aprilie, august, noiembrie).




Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea