Social

# alerta grecia # grecia incendii # criza grecia #incendii

Incendii violente in Grecia: 100 de turisti, evacuati!

Grecia pare o tara blestemata. Dupa dificultatile financiare prin care trece, acum, tara elena a fost cuprinsa si de flacari. 

Doua incendii violente au facut prapad in periferia Atenei, si Peloponez, la 300 de kilometri de capitala. Pentru a stinge incendiile, Grecia a cerut ajutor mai multor tari europene. Controlarea flacarilor este cu atat mai dificila cu cat vantul este accentuat, iar temperaturile sunt foarte ridicate. 

Seful guvernului a lansat un apel la calm, precizand ca a cerut aviatiei si fortelor armate sa sprijine actiunile pompierilor. Politia a anuntat izbucnirea a 34 focare de incendii in patru mari zone, cuprinse intre Insula Evia, nord-estul Atenei si Peloponez, noteaza stirileprotv.ro. 

In insula Cythera aproximativ 40.000 de persoane - turisti si localnici - au ramasfara energie electrica in aceasta populara destinatie de vacanta.

In jur de 100 de turisti care se aflau la plaja au fost evacuati cu vase ale pazei de coasta. Focarul care parjoleste vegetatia uscata de pe muntele Hymetos este atat de apropiat de Atena incat fumul este vizibil din fata cladirii emblematice a parlamentului elen. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea