Social

#refugiati #canicula #europa #incalzire globala

Incalzirea globala aduce un nou val de refugiati in Europa

In urma unui studiu efectuat de Institutul de Chimie Max Planck si de expertii Institutului Cipriot din Nicosia, reisese ca incalzirea globala va face anumite zone de nelocuit, ceea ce va aduce un nou val de refugiati in Europa.

Ritmul accelerat de crestere a temperaturilor vor face ca pana la finalul acestui secol Orientul Mijlociu si Africa de Nord sa nu mai poata fi locuite. Temperaturile in aceste regiuni vor ajunge la minim 50 de grade Celsius. La ora actuala, temperaturile din aceste regiuni sunt de aproximativ 40-43 de grade. Mai grav este ca aceste temperaturi rtidicate vor dura pana la 200 de zile pe an.

"Daca aceste temperaturi ridicate devin realitate, o parte din regiune ar putea deveni de nelocuit pentru mai multe specii, inclusiv cea umana", spun cercetatorii. "Orientul Mijlociu si Africa de Nord vor deveni o zona torida" iar aceste temperaturi extreme "pot exacerba problemele umanitare si contribui la migratie", potrivit stirileprotv.ro.

Sursa foto: vremeanoua.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea