Social

# impozit teren casa #noul cod fiscal # proiect lege accize #reducere tva #taxe #impozite

Inca un impozit pe spatele romanilor. Afla pe ce ai sa mai dai bani!

Ca si cum n-am fi platit zeci de taxe si impozite, Guvernul a mai impus un bir. Cel pe terenul de sub casa! Impozitul este prevazut in noul Cod Fiscal, aprobat ieri de Executiv.

Practic, orice proprietar care detine un imobil locuibil va platit atat impozit pe constructia cu pricina, cat si pe terenul pe care il ocupa.

In acest fel, Guvernul incearca sa obtina o noua sursa de venit, dupa ce a decis reducere TVA incepand cu 1 aprilie 2016, ceea ce va insemna o mare povara asupra bugetului statului. Pentru bunuri si servicii, TVA va scadea de la 24% la 20%, iar pentru animale si pasari vii - cota va fi redusa la 9%. In 2018, Codul Fiscal va impune reducerea TVA de la 20 la 18% pentru toate categoriile de bunuri si servicii.

Premierul Victor Ponta a declarat in cadrul sedintei de miercuri a Executivului ca accizele si cota unica vor fi reduse abia in perioada 2018 - 2020. Noile reglementari ale Codului Fiscal vor fi dezbatute intai in Senat, urmand ca decizia finala sa fie aprobata sau respinsa de catre Camera Deputatilor.

Sursa foto: pressalert.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea