Social

#vizita joe biden #vicepresedinte sua #vicepresedinte american #bucuresti #joe biden

Inalt demnitar SUA, in vizita la Bucuresti. Care este mesajul americanilor

Vicepresedintele SUA, Joe Biden, al doilea cel mai puternic om din administratia Obama, ajunge astazi la Bucuresti. Vizita oficiala vine pe fondul uriaselor tenisiuni din Europa de Est: Rusia a anexat Crimeea, iar Ucraina este in pragul razboiului civil.

Oficialul american aduce un mesaj cat se poate de linistitor pentru Romania, tara care adaposteste baze americane, scutul anti-racheta, dar si avioane de vanatoare ale Aliantei Nord Atlantice. Joe Biden vine sa ne asigure, o data in plus, ca Romania este in siguranta, sub umbrela NATO.

Vicepresedintele SUA are si misiunea de a aborda subiecte de actualitate precum relatiile economice bilaterale, situatia din Ucraina si din regiune, securitatea energetica, dar si combaterea coruptiei. Vizita lui este cea mai importanta a unui oficial american in Romania din 2009 incoace, atunci cand tot vicepresedintele SUA a venit la Bucuresti.

Oficialul american va avea intrevederi cu presedintele Traian Basescu si cu premierul Victor Ponta. Totodata, Biden se va adresa reprezentantilor societatii civile si se va intalni cu soldati romani si americani. Vizita lui Biden este premergatoare turneului pe care presedintele SUA Barack Obama il va efectua in Europa luna viitoare.

Sursa foto: gandul.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea