Social

#pregatiri #sambata mare #paste

In Sambata Mare nu se tin slujbe la biserica, iar crestinii se pregatesc de Invierea

O singura zi a mai ramas pana la Paste. In Sfanta si Marea Sambata, crestinii praznuiesc ingroparea dumnezeiasca si trupeasca a Mantuitorului Iisus Hristos , prin care omenirea chemata din pacat a fost mutata spre viata vesnica.

Dupa ce Vinerea Patimilor ne-a amintit de rastignirea si chinurile lui Hristos, Sambata Mare este o zi de reculegere in care se pomeneste de inmormantarea Mantuitorului. In aceasta zi ne gandim la patimile indurate de Hristos pentru mantuirea noastra. Si anume, cugetam la Mantuitorul care a fost in mormant cu trupul si care apoi a Inviat.

In intervalul dintre rastignirea pe cruce si Inviere, Fiul lui Dumnezeu a zacut in mormant trei zile, pentru ca moartea sa sa nu para iluzorie oamenilor. Credinciosii care nu au apucat sa vopseasca joi oua o pot face in Sambata Mare, asa cum tot in aceasta zi se coace pasca pentru a fi sfintita de Paste.

 ( citeste continuarea in Realitatea.net )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea