Social

#alcool #bauturi alcoolice #declin cognitiv #alcool memorie

In ce cantitate devine alcoolul periculos pentru creier

Un studiu realizat de curand de cercetatorii Institutului National de Sanatate si Cercetare Medicala din Franta a aratat ca oamenii isi pierd din capacitatile lor de atentie si gandire rapid dupa consumul a 3,5 pahare de alcool.

In cadrul cercetarii, care a durat 10 ani si s-a desfasurat in trei reprize, subiectii au fost supusi unor teste de memorare, dar si de analizare a capacitatilor de atentie si de gandire. Toate persoanele implicate in acest studiu erau consumatoare fidele de vin, bere si bauturi spirtoase.

De asemenea, in cadrul studiului au participat persoane cu varsta medie de 56 de ani. Concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta in urma efectuarii acestui studiu a fost aceea ca persoanele care consuma zilnic cel putin 3,5 pahare de alcool prezinta un declin de memorie accelerat care se traduce printr-o diminuare a capacitatilor de atentie si de gandire.

In schimb, oamenii de stiinta nu au observat niciun fel de declin al functiilor executive ale organismului la persoanele care au baut in trecut sau consuma bauturi alcoolice in mod moderat.

Sursa foto: televiziunea-medicala.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea