Social

In cautarea teatrului existential

Ince
pand de astazi la Sibiu, regizorul si pedagogul David Esrig, fondatorul Academiei Athanor, din Germania, va coordona atelierul de arta dramatica , prin care isi propune sa readuca avangarda artistica in teatrul romanesc. Atelierul, la care sunt invitati profesori din Romania, Germania si Franta, este un proiect al UNITER si Academiei Athanor, intitulat “In cautarea teatrului existential” si care se va desfasura sub auspiciile Programului “Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007”. David Esrig a prezentat proiectul vineri, la UNITER, impreuna cu vicepresedintele uniunii, Aura Corbeanu. Pentru a-i initia pe tinerii actori inscrisi si selectionati la atelier , David Esrig a invitat specialisti de la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, dar si pe apreciatii profesori Yves Marc, din Franta, Walter Anichofeer (Austria), Reiner Doberning (Germania). Din Romania vor participa la atelier Ludmila Patlanjoglu si Nicolae Mandea (UNATC), regizorul Victor Ioan Frunza , criticul literar Ioan Bogdan Lefter si Simona Popescu. Daca acestia se vor axa pe tema “Avangarda teatrala romaneasca a secolului al XX-lea: definitie si istoric”, invitatii din strainatate si-au structurat cursurile pe alte aspecte. David Esrig va vorbi tinerilor actori despre “Demersul actorului de la text la expresia scenica”, tema ce va avea patru componente. Yves Marc si Walter Anichofeer vor sustine cursul “Expresia corporala - conditie a unui teatru existential” iar Reiner Doberning va avea un curs de biomecanica - metoda de antrenament si joc a lui Mezelrhold. (continuarea in Cronica Romana )
  •   2007-07-23
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.