Social

Imigratie cosmetizata in Regatul Unit

Parl
amentarii conservatori au protestat fata de politicile de „omisiune“ a evidentelor imigrantilor ilegali care lucreaza in Marea Britanie. Ministerul britanic al Internelor s-a confruntat cu atacurile reunite ale parlamentarilor opozitiei, care au acuzat institutia ca se face ca nu vede citi imigranti ilegali lucreaza de fapt in Regatul Unit , doar ca sa arate bine statisticile oficiale, scrie cotidianul „Daily Mail“. „ Secretarii de stat stiu ce se intimpla si nu o pot nega“, a sarjat conservatorul David Davis, in urma dezvaluirilor ca mai bine de jumatate dintre agentiile care recruteaza forta de munca au raspuns unor investigatii BBC ca Serviciul de Imigrari nu a luat nici o masura decisiva pentru a reduce numarul mare de imigranti care muncesc la negru in firmele britanice. Cu punga mai strinsa Secretarul Internelor, John Reid, a facut, de altfel, apeluri repetate luna trecuta companiilor care angajeaza forta de munca la negru , declarind ca cei care nu au permise legale de munca nu sint luati in evidentele ministerului, deoarece aceasta actiune ar insemna cheltuieli majorate in bugetul institutiei, scrie „The Guardian“. Dindu-si cu parerea asupra acestei chestiuni, liderul liberal-democratilor, Sir Menzies Campbell, a declarat: „Faptul ca acest lucru se intimpla in vazul tuturor reduce increderea in sistem“. Occidentul cauta imigranti Ultimul raport anual al Biroului de Referinta a Populatiei din SUA estimeaza ca populatia lumii va ajunge de la 6,6 miliarde de oameni, in prezent, pina la peste 8 miliarde in 2025, informeaza Rompres. Aproape trei milioane de persoane parasesc anual tarile sarace si iau calea celor bogate. Populatia apta de munca din tarile sarace va creste, iar cea din tarile bogate va scadea, ceea ce le face pe cele din urma sa-si deschida larg granitele pentru imigranti, tendinta deja vizibila in Spania si Irlanda. In 1995, numarul imigrantilor din Spania era de doar 2%, iar in Irlanda nu depasea 7%. In 2005, s-a ajuns la 11% in Spania, un segment important ocupindu-l romanii, respectiv 14% in Irlanda.
  •   2006-08-19
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.