Social

Imigratia in SUA, la cel mai inalt nivel dupa anii ‘20

Imig
ratia din ultimii sapte ani a atins cele mai inalte niveluri in comparatie cu oricare alta perioada de sapte ani din istoria Americii, relateaza "New York Times". Numarul noilor imigranti s-a ridicat la 10,3 milioane, mai mult de jumatate din acestia aflandu-se fara statut legal, potrivit analizelor datelor de recensamant efectuate de catre Centrul pentru studii asupra imigratiei din Washington. Unul din opt oameni care traiesc in SUA este imigrant, dintr-un total de 37,9 milioane de persoane – cel mai inalt nivel de dupa anii ‘20. Studiul a fost condus de Steven A. Camarota, director al centrului de cercetare, care recomanda reducerea imigratiei. Camarota a fost un personaj activ in dezbaterea nationala privitoare la acest fenomen. Demografi independenti au pus in discutie unele concluzii ale studiului, dar nu si metodele utilizate pentru analizarea datelor de catre conducatorul centrului din Washington. O mare proportie din imigrantii sositi recent – si cei legali, si cei ilegali – o reprezinta muncitorii necalificati si circa o treime din acestia nu a absolvit studii liceale, avand o pregatire scolara inferioara in comparatie cu cea a americanilor nascuti in SUA. Nou-venitii accepta slujbe prost platite Studiul se focalizeaza asu­pra costurilor publice pe care le implica noua generatie de muncitori imigranti. Analiza nu ia insa in calcul partile pozitive ale cresterii imigratiei, res­pectiv contributii­­­le a­ces­teia prin platirea de ta­xe si acceptarea de slujbe nedorite de americani, prost platite, omi­­­­siune criticata de unii ex­­­perti in domeniu. Studiul arata o pano­ra­ma a efectelor fe­­­no­me­nului, incepand din anul 2000. Circa 30% din imigranti si copiii lor nu poseda sanatate , comparativ cu 13% din nativii americani aflati in aceeasi situatie. Imigrantii poseda slujbe intr-o mai mare proportie fata de americani, potrivit studiului, dar – neavand pregatire superioara – multi dintre ei au salarii mici , care nu le garantea-za o asigurare medicala sau alte beneficii. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro
  •   2007-11-30
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.