Social

Iliescu si valorile bucurestenilor

Presedintele Traian Basescu a declarat marti seara la Realitatea TV ca nu a facut un secret din faptul ca il considera pe Vasile Blaga drept cel mai potrivit pentru a continua proiectele in Bucuresti. Potrivit sefului statului, diferenta dintre Blaga si contracandidatul sau este ca in timp ce primul a plecat de langa Iliescu si a fost de partea lui Petre Roman la ruperea FSN, Oprescu accepta valorile presedintelui de onoare al PSD.

"Sa vii sa accepti valorile pe care le impartaseste Ion Iliescu si pe de alta parte sa crezi ca esti bun sa fii primarul acelora care au fost batuti pe 13-15 iunie aici, in Bucuresti, asta arata ca nu ai respect pentru valorile pe care bucurestenii le respecta", crede seful statului. "Oprescu este una din papusile lui Ion Iliescu", sustine el.

Seful statului considera ca se incearca imbracarea Partidului Democrat Liberal in "aura de colaborare cu firme dubioase", firme care au fost aduse la Ministerul Transporturilor sau la Primaria Capitalei tocmai de cei care vorbesc. In ceea ce priveste afimatiile lui Ion Iliescu, potrivit carora Traian Basescu si Vasile Blaga ar fi avut functii in stat in 1990, seful statului a prezentat cartea sa de munca pentru a demonstra ca pana pe 13 octombrie 1990 a fost inspector sef.

Abia atunci a devenit subsecretar de stat , sustine presedintele. "Nu am avut nicio legatura cu mineriada si nici nu am fost in vreo organizatie FSN", a spus seful statului, sustinand ca este atacat de unele partide prin minciuni. "Iliescu ar fi trebuit sa-si vada de pensia lui", este de parere Basescu.

"Din pacate, domnul Iliescu a vrut sa faca in mandatul meu ce a vrut sa faca cu Emil Constantinescu : sa ma controleze. Pe domnul Emil Constantinescu a reusit sa-l controleze, pe mine nu a reusit sa ma controleze pentru ca i-am trecut in rezerva generalii si am adus baieti tineri in fruntea serviciilor secrete. A fost un mod de a-l izola pe Iliescu", a afirmat seful statului. "Acest om nu are liniste daca nu este la manetele puterii. Este bolnav de putere", crede Traian Basescu despre fostul presedinte Ion Iliescu.

In ceea ce priveste relatia sa cu Calin Popescu Tariceanu, Basescu a precizat ca nu poate avea incredere in premier si ca nu va intelege niciodata de ce acesta a intrat in jocul demiterii presedintelui. "Daca Bogdan Olteanu sau PNL-ul, PSD-ul nu si-ar construi campania pe atacuri la presedinte, eu nu as fi nevoit sa vin sa ma apar", a precizat Basescu.

T. Basescu: Electoratul are o abordare mai evoluata decat multi dintre noi


Presedintele s-a aratat multumit de prezenta la vot la nivel national la alegerile locale, insa a atras atentia asupra modului in care statul roman cuantifica numarul alegatorilor. El a explicat ca trei milioane de romani muncesc in strainatate, astfel incat procentul prezentei la vot este raportat la o cifra mai mare decat cea reala.

Acest vot uninominal a clarificat un lucru: increderea populatiei intr-un om politic este uneori in dezacord cu parerea presei, crede Traian Basescu. "Electoratul roman are o abordare mai evoluata decat multi dintre noi" si spune ca pana o persoana nu este condamnata are incredere in ea, explica seful statului, cu referire la asa-zisii politicieni corupti ce au participat la alegeri. "Se pare ca am evoluat mai mult in democratie decat credem noi, politicienii la varf", crede Traian Basescu.

Seful statului a tinut totodata sa critice presa pentru "umilinta" la care a fost supus Emil Boc in ultimii ani. "Acest om pe care l-ati dispretuit trei ani a luat 75% la Cluj. (...) Aveti olbigatia sa il respectati de acum", a spus Traian Basescu despre Boc. Basescu a adaugat ca acei politicieni care au coborat de la centru in lupta de la locale si au obtinut procente mici, trebuie sa-si puna semne de intrebare. Pe de alta parte, politicienii iesiti din cursa dar cu procentaj mare merita felicitari, spune Basescu.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea