Social

#ambalaje platic #pofta sex #libidou femei #sex #produse cosmetice

Iata din ce motiv incredibil isi pierd femeile pofta de sex

Substantele chimice continute in ambalajele din plastic si in produsele cosmetice ucid libidoul femeilor. Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta din Statele Unite, care spun ca inamicii poftei de sex sunt ftalatii din materiale plastice, vopsele sau cosmetice.

Acestia sunt de fapt niste particule minuscule care intra in organism atat prin respiratie, cat si prin mancare, scrie dailymail.co.uk. Practic, ei se degaja din plasticul in care sunt incorporati si intra in compozitia alimentelor sau in piele, iar apoi circula prin organism, provocand daune.

Potrivit studiilor, femeile la care s-a constatat un nivel ridicat de ftalati au fost de doua ori mai susceptibile de a spune "nu" unei partide de amor. Specialistii suspecteaza faptul ca ftalatii interfereaza cu producerea de estrogen si testosteron, hormoni responsabili de libidoul feminin.

Cercetarile anterioare au legat aceste componente chimice de diabet si de astm, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii a averitzat asupra consecintelor grave asupra sanatatii.

Ftalatii se gasesc in numeroase produse de uz casnic, dar in special in materialele plastice casante, carora le confera elasticitate. Sunt prezenti in ambalaje, jucarii, perdele, cabluri, mobilier sau in insecticide si solventi.

Sursa foto: thedailybeast.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea