Social

#speranta de viata femei #sperana de viata #speranta de viata barbati #barbati #studiu #femei

Iata de ce traiesc femeile mai mult decat barbatii

Statisticile au aratat de-a lungul anilor ca femeile traiesc mai mult decat barbatii. Dar de ce? Se pare ca barbatii sunt dezavantajati din momentul conceperii, arata publicatia Time, care il citeaza pe Marianne Legato, profesor de medicina la Columbia University.

1. Fetele sunt mai rezistente la infectiile care pot sa apara in uter, inainte de nastere. In plus, fetusii baieti prezinta un risc mai mare sa moara in caz de nastere prematura.

2. Femeile sunt mai prudente. Intrucat isi asuma mai putine riscuri, au si mai putine sanse sa fie ranite sau accidentate. Potrivit lui Legato, lobul frontal al barbatilor, cel responsabil cu calcularea si asumarea riscului, se dezvolta mai incet decat la femei.

3. Bolile de inima se manifesta mai tarziu la femei, in jurul varstei de 40-50 de ani, in vreme ce barbatii au sansa sa sufere de probleme cardiace chiar si la 30 de ani.

4. Femeile sunt mai sociabile. Potrivit cercetarilor, persoanele care au mai multi prieteni au un risc de a muri cu 50% mai mic fata de cei care sunt mai singuratici.

5. Femeile se ingrijesc mai mult de sanatate, in vreme ce barbatii tind sa ignore simptomele unei boli si se tem sa mearga la medic.

Sursa foto: npr.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea