Social

#restaurant # restaurant Copenhaga #restaurant danez

Iata cat de spectaculos arata cel mai bun restaurant din lume!

Pentru a patra oara, un restaurant din Copenhaga primeste titlul de cel mai bun local din lume. Restaurantul danez Noma a obtinut aceasta distinctie intr-un top 50 al celor mai bune restaurante de pe planeta alcatuit de 800 de experti in gastronomie si critici in domeniu.

Localul, amenajat intr-un fost depozit din portul orasului Copenhaga, este administrat de maestrul bucatar Rene Redzepi si a mai castigat acest titlu in 2010, 2011 si in 2012.

Sursa foto: thetimes.co.uk

Restaurantul este renumit pentru preparatele sale traditionale printre care se numara "skyr caille", o specialitate islandeza pe baza de lapte, bou moscat de Groenlanda si moluste servite cu cereale.

Sursa foto: dobrusiak.wordpress.com

Potrivit Mediafax, care citeaza autoritati daneze, in februarie anul trecut, 60 de clienti ai restaurantului Noma au fost victimele unei intoxicatii alimentare, dupa ce au luat masa in acest local.

Sursa foto: dailyscandinavian.com

Pe locul doi in topul celor mai bune restaurante din lume s-a clasat un restaurant din Spania, El Celler de Can Roca, iar pe locul al treilea, un local din Italia, Osteria Francescana, de la Modena.

Sursa foto: biophyl.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea