Social

#legume #cartof #legume sanatoase #cartof violet

Iata care e cea mai sanatoasa leguma din lume! Tu o consumi?

Ti-ai fi imaginat vreodata ca ar putea ajunge cartoful cea mai sanatoasa leguma de pe planeta? Ei, bine, nu orice cartof, ci cel violet! Cercetatorii americani au stabilit ca acesta este extrem de bogat in vitamina C, potasiu, calciu, fier, proteine, fibre si carbohidrati.

Acest soi de cartof contine si o cantitate foarte mare de antioxidanti, substante care ii dau si acea culoare mov atat la exterior, cat si la interior si care ii fac sa nu isi schimbe culoarea atunci cand sunt preparati. Specialistii sustin ca tocmai acesti antioxidanti puternici pot preveni cancerul.

Cartofii violet au putine calorii si nu contin grasimi, motiv pentru care pot fi consumati si in curele de slabire, cu conditia sa nu fie combinati cu unt sau cu smantana. Se pot consuma cu tot cu coaja si nu duc la cresterea colesterolului.

Printre celelalte beneficii se numara si scaderea tensiunii arteriale, dar si dezvoltarea si intarirea sistemului imunitar. Cartofii violet protejeaza celulele de eventuale boli cauzate de radicalii liberi.

Din pacate, in Romania, acest soi de cartof, originar din Peru, se consuma rar, cel mai probabil si din cauza pretului prohiobitiv: 30 de lei kilogramul.

Sursa foto: agronovinite.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea