Social

Hreanul, recomandat in bronsita

Hreanul, cultivat pentru radacina lui picanta si vindecatoare, cum se spune in popor, are numeroase calitati terapeutice. In compozitia sa descoperim o varietate de substante active, precum zaharul, vitaminele B si C si saruri minerale. Ingropate in nisip, pe timpul iernii, radacinile hreanului isi pastreaza nealterate proprietatile diuretice, tonice, digestive, excitante si expectorante. Fitonutritionistul Eric Favre considera ca hreanul poate fi recomandat in bronsita, in probleme de digestie, in cazuri de guta, class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/ class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/icter" title="icter">icter " title="icter">icter , edem, stari febrile, in diverse afectiuni ale pielii, dar si in boala reumatica. Ca afrodisiac, radacina rasa poate fi amestecata in tot felul de salate de legume si pizza. Trebuie consumat in cantitati moderate si ca stimulent al poftei de mancare, pentru a nu afecta mucoasa gastrica . Reteta saptamanii Bors de peste cu hrean Ingrediente: 1 kg crap, 1 kg oblete (peste mic), 500 g rosii, 3 cepe, 3 ardei, 1 l bors, 1 radacina patrunjel, 2 l apa, 1 legatura leustean, 4 oua de prepelita sau 2 oua de gaina . Preparare: Pestele mic, curatat, va fi pus la fiert, la foc moderat, cu putina sare. Cand este gata, se paseaza. In acelasi vas adaugam zarzavatul taiat marunt. Strecuram toata compozitia obtinuta. Separat vom fierbe crapul, portionat. In final, adaugam borsul care va fi lasat sa clocoteasca timp de cinci minute, dupa care amestecam si supa pasata. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea