Social

#bancomat non stop #cum se fura banii de pe card # skimmere #hoti carduri

Hoti super inventivi. Noua metoda prin care ramai fara bani pe card

Imaginatia si indrazneala infractorilor nu are limite! Hotii au descoperit o noua metoda pentru a-ti sustrage banii de pe card. Cum? Monteaza pe usile de acces spre bancomatele functionale non-stop dispozitive de scanare care iti fura datele de pe card. Apoi iti golesc contul!

Clientii bancilor care extrag bani de pe card la ore tarzii si sunt nevoiti sa scaneze banda magnetica pentru a patrunde in incintele unde sunt amplasate ATM-urile ar putea fi jefuiti cu usurinta, pentru ca skimmerele (dispozitive speciale de copiere a datelor - n.r.) pe care le amplaseaza hotii la intrare extrag toate datele de pe card, cu exceptia codului PIN.

Acesta poate fi insa aflat cu ajutorul unor camere video aproape invizibile, care arata ca o banda subtire din plastic. Inventivitatea hotilor de carduri poate fi insa combatuta cu ajutorul metodelor de precautie pe care ar trebui sa si le ia fiecare client al unei banci. Cea mai importanta dintre acestea este acoperirea mainii cu o batista sau un servetel in timpul tastarii codului PIN. Aceasta ar trebui sa-i protejeze pe utilizatorii cardurilor de infractori, oricat de ingenioase ar fi metodele pe care le folosesc acestia.

In plus, mai toate bancile pun la dispozitia clientilor un serviciu de alerta prin SMS care semnaleaza orice operatiune facuta din contul respectiv. Astfel, puteti stii in timp real daca s-a facut vreo tranzactie neautorizata si puteti alerta imediat banca emitenta.

Foto: computing.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea