Social

Homeopatia, intre stiinta si traditie?

Home
opatia a fost descoperita acum 200 de ani de un medic neamt, Hahnemann, care si-a petrecut o parte din viata in Romania. Acesta a descoperit ca administrarea unei substante oarecare, diluata foarte mult, pana se ajunge la o concentratie de doar 0,001% sau chiar mai putin, producea efecte inverse celor pe care le-ar fi avut in doze normale. De exemplu, febra se vindeca prin plante care produceau febra, diluate de sute de ori. Astazi este o metoda de vindecare acceptata si oficializata in toata lumea. Intr-un interviu acordat revistei "As", Pavel Chirila , adept si practicant al metodei, explica aceasta metoda. "O boala sau o tulburare se vindeca printr-un tratament cu remedii care, in doze normale, ar produce aceleasi simptome ca si boala. Este asadar vorba de principiul similitudinilor.", afirma Chirila. Al doilea principiu vine in completarea primului si este cel al dilutiilor. Cu cat un remediu este diluat mai mult, cu atat este mai eficient. S-a inceput cu dilutii pornind de la unu la o mie si s-a ajuns la dilutii de la unu la un miliard sau mai mult. (continuarea in Curentul) Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate al portalului Acasa.ro ca sa afli cum sa ai o viata sanatoasa.
  •   2007-08-16
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.