Social

Hillary Clinton si Barack Obama, pe acelasi "front" in razboiul din Irak

Razboiul din Irak agita spiritele in randul candidatilor pentru Casa Alba . Senatoarea Hillary Clinton cere un calendar de retragere a trupelor americane stationate in Irak, in timp ce rivalul sau republican, John McCain vrea sa continue razboiul. Pe de alta parte, comandantul fortelor americane in Irak, generalul David Petraeus s-a contrazis cu senatorul democrat, Barack Obama, in legatura cu pozitia Statelor Unite fata de Iran.

Petraeus a fost audiat, marti, de Comisiile de Aparare si de Afaceri Externe, in privinta razboiului din Irak. La audieri au participat si Hillary Clinton, impreuna cu contracandidatul sau din tabara democratilor, Barack Obama, precum si adversarul lor republican, John McCain. Si ce prilej mai bun pentru a-ti face campanie electorala decat un subiect de talie mondiala precum razboiul din Irak?

Senatoarea Hillary Clinton a lansat acuzatii referitoare la strategia americana din Irak, cerand retragerea soldatilor americani.

„Cred ca este timpul sa inceapa un proces ordonat de retragere a trupelor noastre, sa incepem reconstructia armatei si sa ne concentram pe provocarile din Afganistan, pe gruparile teroriste internationale si pe alte probleme cu care se confrunta America”, a declarat Hillary Clinton.

Barack Obama sprijina si el retragerea armatei americane din Irak si recomanda organizarea de discutii cu oficialii iranieni, acuzati ca alimenteaza violentele din Irak.

In replica, John McCain a condamnat atitudinea democratilor, spunand ca trupele militare trebuie sa continue lupta pe frontul din Irak.

Odata cu investirea noului presedinte american , politica SUA in ceea ce priveste lupta impotriva terorismului pe fronturile din Orientul Mijlociu s-ar putea schimba.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea