Social

#harta caniculei #canicula romania #cod galben #cod portocaliu

Harta caniculei: cod portocaliu si galben in toata tara

Judetele Timis, Arad, Bihor si Satu Mare vor fi, marti, sub avertizare cod portocaliu de canicula si se vor inregistra temperaturi de 38-39 de grade. De asemenea, Bucurestiul si 32 de judete au fost atentionate cu cod galben, fiind anuntate temperaturi de 35-37 de grade si disconfort termic accentuat.

In judetele Timis, Arad, Bihor si Satu Mare nu este exclusa posibilitatea ca in aceste judete, pe parcursul zilei de miercuri, sa fie emis cod rosu de canicula.

Temperaturile maxime vor atinge miercuri frecvent 35...38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in toata tara.

In dupa-amiaza zilei de miercuri, 8 iulie, in Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, precum si in cea mai mare parte a Moldovei temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Valul de caldura va persista si pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, in regiunile sudice si estice, iar instabilitatea atmosferica se va accentua treptat incepand din vestul tarii.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea