Social

Hamid Karzai ameninta cu o interventie militara in Pakistan

Presedintele afgan Hamid Karzai a amenintat cu o pe teritoriul Pakistanului impotriva militantilor talibani, daca acestia isi vor continua atacurile in Afganistan. Oficialul este de parere ca are tot dreptul sa-si apere tara, chiar daca asta necesita o operatiune peste granita.

Liderul autoproclamat al talibanilor din Pakistan, Baitullah Mehsud, a promis ca atacurile impotriva guvernului afgan si a trupelor coalitiei vor continua. In replica presedintele Karzai a afirmat ca nu va sta cu mainile in san in fata acestor amenintari.

" Afganistanul are tot dreptul sa se apere. Daca vor trece granita din Pakistan in Afganistan si ne vor ataca in continuare, vom riposta, vom face exact ce fac si ei. Beitullah Mehsud trebuie sa stie ca il vom gasi si il vom pedepsi", a declarat Karzai.

Acesta sustine ca atata vreme cat amenintarea vine din Pakistan, trupele afgane vor lupta pentru mentinerea securitatii nationale, indiferent de front. Declaratiile sale vin la numai cateva zile de la incidentul din Kandahar, unde aproape 900 dintre detinutii principalei inchisori din Afganistan au fost eliberati dupa un atac al talibanilor. Printre evadati se numara cateva sute de militanti islamisti.

Karzai a cerut in mai multe randuri Pakistanului si fortelor internationale sa intervina pentru neutralizarea militantilor care patrund si comit atentate pe teritoriul Afganistanului. Niciodata pana acum, insa, nu a amenintat ca va trimite trupe peste granita in acest scop.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea